Plakinstructies voor onze raamstickers

Kijk de video om te zien hoe je makkelijk en snel onze carnavalsstickers aanbrengt!

❤️💛💚

Super leuk dat je een sticker bij ons gekocht hebt! We helpen je graag om de sticker zo goed mogelijk op het raam te plakken, zodat je er zolang mogelijk plezier van hebt. Heb je na het lezen van instructies nog vragen? Stuur ons dan zeker een berichtje en we helpen je graag verder!

 

Raamsticker plakken

Je hebt hiervoor nodig:

- Schilderstape of plakband

- Schaar

- Meetlint/meter

- Stevig pasje

 

De sticker wordt geleverd tussen 2 vellen in, het ene vel is de plaklaag en het andere vel is de drager. Deze beschermt de sticker totdat hij op het raam plakt. De drager heeft een witte of gele kleur en is van papier. De plaklaag is van doorzichtig plastic of van een papieren tape.

 

Stap 1
Bekijk eerst alle stappen voordat je begint. We raden je aan om ook de video te bekijken, dit maakt de stappen allemaal iets duidelijker als je nog onbekend bent met raamstickers. Heb je een grote sticker of vind je het moeilijk? Vraag dan of iemand je kan helpen.

 

Stap 2
Maak je raam goed schoon en vetvrij, gebruik geen glasreiniger of Dasty hiervoor!

 

Stap 3
Pak de sticker erbij en leg deze op een stevige ondergrond (bijvoorbeeld een tafel). Wrijf de sticker goed glad met behulp van het pasje en zorg ervoor dat de sticker goed vastzit aan de plaklaag.
Wrijf de sticker glad met behulp van een pasje of rakel om er zeker van te zijn dat de sticker goed vastzit aan de applicatietape.

 

Stap 4
Neem je sticker nu bij het raam en kijk goed waar je sticker wilt gaan plaatsen, laat beide vellen nog om de sticker zitten. Als je de juiste positie hebt gevonden/hebt afgemeten, zet de sticker dan vast aan de bovenkant met de schilderstape of plakband.

 

Stap 5
Haal nu voorzichtig aan de onderkant de drager van de sticker af (dit is het papieren vel). Als je de sticker goed genoeg hebt aangewreven blijft deze nu aan de plaklaag plakken. Komen er letters/afbeeldingen niet mee? Geen zorgen, sla de drager even iets terug en wrijf nog eens goed met het pasje over de sticker en probeer het nogmaals.
Trek de drager voorzichtig tot aan de helft eraf.

 

Stap 6
Knip nu het stukje wat je hebt losgehaald van de drager eraf, houdt de sticker ondertussen even goed strak en zorg dat deze het raam nog niet raakt. Wrijf nu met het pasje vanuit het midden de sticker tegen het raam. Zo komt deze precies zoals je hebt afgemeten op het raam.

 

Stap 7

Nu kun je de schilderstape of plakband eraf halen en je kunt de Stap 5 en 6 nu herhalen, maar dan van boven naar beneden.
Wrijf voor de zekerheid nog even na met het pasje, zodat alles goed plakt.
Haal dan voorzichtig de plaklaag van het raam af.

 

Stap 8
Als het goed is zit de sticker er nu perfect op! Zit er toch een luchtbel in de sticker? Geen zorgen, prik een heel klein gaatje met een naald in de luchtbel en wrijf de sticker glad.