Kleurplaat Koningsdag

Gepubliceerd op 2 april 2024 om 14:00

Na het succes van onze Kleurplaten voor Pasen, hebben we nu ook 2 kleurplaten ontworpen voor onze Koningen & Koninginnen

27 april is het weer zover! Koningsdag 2024

 

Wist je dat Koningsdag in Nederland wordt gevierd te ere van de verjaardag van de koning. Het wordt jaarlijks gevierd op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander.

Op Koningsdag worden door het hele land verschillende festiviteiten georganiseerd, zoals vrijmarkten, concerten, optochten en feesten. Mensen dragen vaak oranje kleding en accessoires, omdat de kleur oranje symbool staat voor het Nederlandse koningshuis van het Huis Oranje-Nassau. Als je nog een leuk shirtje zoekt voor Koningsdag, kijk dan zeker eens bij onze Koningsdag collectie.

Een van de bekendste tradities op Koningsdag is de vrijmarkt, waar mensen op straat hun spullen verkopen. Kinderen verkopen vaak speelgoed en zelfgemaakte spullen, terwijl volwassenen vaak tweedehands kleding en andere spullen aanbieden. De vrijmarkten trekt jaarlijks vele bezoekers en zorgt voor een gezellige sfeer in de straten.

Al met al is Koningsdag een vrolijke en feestelijke dag waarop heel Nederland op straat komt om de verjaardag van de koning te vieren.

 

Ga jij dit jaar Koningsdag vieren? We wensen je alvast veel plezier!